Nr 3-2020

Föreningen Arbetarskrivare firar 30 år! Vi firar genom att i detta nummer samla både gamla och nya medlemmar i form av deras egna texter eller samtal med oss. Detta mixar vi med att visa upp aktuella författare utanför föreningen för att kunna ge alla influenser vi kan av gårdagens, dagens och morgondagens arbetarskrivararena. 

Det blir novell av Aino Trosell, dikter av Sam Carlquist, Anamarija Todorov och Adriana Aires Rastén, essäer av Jan Ewert Strömbäck och Andreas Svanberg, krönikor Anna Sanvaresa och Bernt-Olov Andersson, intervju med föreningens första kvinnliga ordförande Heli Kittilä samt Bror Kajsajuntti som var med vid bildandet av Föreningen Arbetarskrivare.

Vi gör också en utblick till Kina samt talar med Jens Paulsson och Hanna Wikman, redaktörerna till kommande antologin Världen vi lämnar. Sist men inte minst möter vi dramatikern, skådespelaren och författaren Lo Kauppi.

I detta nummer recenseras:
Vardagar 3 av Ulf Lundell, Gränsmark av Aino Trosell, antologin Arbetarförfattaren – Litteratur och liv med redaktörerna Margaretha Fahlgren, Per-Olof Mattsson och Anna Williams, Historier från en drömmare av Johan Engman, Var enda vår av Keijo Winstén, Coronateserna – 52 teser om krisen och hur vi startar om samhället av Rasmus Landström, Se dig om i vrede av Kurt Nurmi, Farmor jag – En historia om 1900-talet av Annika Melin, Det sjunde året av Christer Johansson.

Prenumerera 4 nr för 200 kr eller beställ lösnummer 50 kr plus porto.