Nr 3-2018

I nummer 3-2018 får ni följa med ut till Stefan Sundström, som ser politik i allt, tomater, låttexter och även på vilket sätt man tar sig till en spelning; för hans del: aldrig med flyg.
Ni får också möta Sam Carlquist, som brinner för poesin och för ett medmänskligt samhälle och som fattade pennan och skrev diktsamling efter diktsamling, efter sin pension.
Vi pratar också med Anneli Jordahl som precis kommer ut med nytryck av Klass- är du fin nog? Är boken ännu mer aktuell idag?
Vi har också varit på besök i Norge och intervjuat Amalie Kasin Lerstang och frågat om arbetarlitteraturen fått en renässans i Norge?
Till det en novell av Johan Engman, en dikt av Karin Nilsson, en krönika av Per-Olof Mattsson, professorn som ställer sig frågan varför han intresserat sig för arbetarlitteratur.
Oscar Garcia funderar över skillnaden i kollektivtrafik på två kontinenter och Jane Morén dyker ner i den fackliga tidskriften Arbetets kvinnor som satsade mycket på att publicera skönlitteratur i första hälften av 1900-talet.

Till det har vi som vanligt flera bildkonstnärer och fotografer som illustrerar texterna.

Vi bjuder också in till debatt och recenserar sju böcker:
Det här får de inte på banken & 23 andra noveller av kommunalare
Den bortglömda servicearbetaren av Hanna Lundberg
Den tredje skivan av Roger Sjöström
Mannen i skogen- en biografi över Vilhelm Moberg av Jens Liljestrand
Liten bergspredikan för socialister av Göran Greider
Hjärtbyte av Pelle Olsson
Hopp och ruiner av Anna Fröding

Och sist men inte minst: Benny Holmberg skriver sista ordet: En doft av klass.
Missa det inte!

Redaktion: Chefred: Jane Morén, Redaktör: Beata Hansson, Redaktör och layout: Carola Ankarborg, ansvarig utgivare: Ewa Bergdahl.  Mejl redaktionen: redarbetarskrivare@gmail.com

Vill du prenumerera? Sätt in 200 kr på Plusgiro 29 00 50 – 4. Vill du dessutom stödja föreningen Arbetarskrivares arbete löser du istället ett medlemskap för 250 kr, då ingår fyra nummer av KLASS.

Skriv namn, adress, mejladress, så kommer första numret snart på posten. Välkommen!

Återförsäljare! Vi söker återförsäljare av KLASS. Just nu finns KLASS i:

ABFs Webbutik
Bokcafé Pilgatan, Umeå
Röda Stjärnan, Göteborg
Effektlådan antikvariat, Örkelljunga