Sommarnummer

Nu har sommarens nummer av KLASS kommit från tryckeriet. Snart är det på väg ut till era brevlådor. Det här är också det 18:e numret. Tiden har gått fort och många är medarbetarna som gjort denna tidning rik på material och väldigt uppskattad.
I sommarens nummer lyfter vi en rad intressanta personer, kända och mindre kända och bjuder på extra mycket skönlitterärt material.

Läs om Édoard Louis, den franske författaren som använder sin klassresa och nya privilegierade tillvaro till att bekämpa de härskande klasserna. Hans senaste bok handlar politik som dödar. Jane Morén har skrivit porträttet ”Där du har våld- har du tystnad”.

Jane har också träffat litteraturkritiker och författare Crister Enander, en beläst sanningssökare som aldrig tvekar att ta strid för arbetarklassen.

Hur är det att vara lokförare och författare? Om det berättar Linnea Garli för Beata Hansson. Beata har även träffat Föreningen Arbetarskrivares stipendiat, Jan Samuelsson. Han berättar om hur det känns att vinna och om sitt författarskap och vi publicerar vinnarnovellen Maskineriet.

Fler illustrerade noveller får ni i sommarnumret, tre stycken skrivna av Mimmi Jensen Gellerhed, Jenny Andersson och Martin Söderlind och dikter av Oscar Garcia. Till det har vi som vanligt många recensioner och även en artikel om Göran Palm- stipendiet som i år tilldelades Susanna Alakoski, och en artikel om klass i barnlitteratur.

Vi minns även poeten Raul Leikas och sist men inte minst bjuder vi på ett Sista ordet av Karin Nilsson.

KLASS nr 2-1019 kommer ut 15 juni 2019. (Femte årgången)

Prenumerera 4 nr för 200 kr eller beställ lösnummer 50 kr plus porto.

Chefredaktör: Jane Morén, redaktör: Beata Hansson, redaktör och grafisk design: Carola Ankarborg.

Nästa nummer kommer 15 september. Manusstopp 6 augusti . Annonser 16 augusti. Kontakt: redarbetarskrivare@gmail.com

Recenseras detta nummer:
Vardagar 2 av Ulf Lundell, Wahlström & Widstrand
Testamente av Nina Wähä, Nordstedts
Skamsamlarens vagn av Sam Carlquist, Migoli förlag
Rapport från ett annorlunda liv av Stellan Sandberg, Digitaltryck i Kungsbacka
Dagar som återstår av Göran Lundin, Ord & Visor förlag
Working-Class Writing: Theory and Pratice, redaktörer Ben Clark och Nick Hubble, Palgrave Macmillan
Brev från en cell av Henrik Johansson, Federativs förlag